FORGOT YOUR DETAILS?

O NAMA

AEROKOMUNIKACIJE

Internet prezentacija www.aerokomunikacije.com pokrenuta je kao svojevrsni omaž liku i delu legende srpskog ali i jugoslovenskog vazduhoplovstva, Čedomiru Čedi Janiću.


Istoričar po struci, vazduhoplovac u duši, osnivač i dugogodišnji direktor Muzeja jugoslovenskog vazduhoplovstva u Beogradu, Čedomir Janić se celog života borio za istoriju koja će biti vredna naše vazduhoplovne baštine. Zbog toga smo se potrudili da vam približimo, makar mali deo njegove zaostavštine.


Ujedno vas pozivamo da i vi uzmete učešće u kreiranju sadržaja i budućeg izgleda ove prezentacije, tako što ćete nam slati fotografije, tekstove, priče i utiske o saradnji ali i druženju sa, našim i vašim, Čedom Janićem. To će oplemeniti ove stranice i sačuvati za neke buduće vazduhoplovce uspomenu na legendu, koja nije samo beležila već i stvarala vazduhoplovnu istoriju ovih prostora.


Na stranicama ove internet prezentacije, pored šire biografije i bibliografije, ponudićemo vam i prikazati nekoliko Čedinih knjiga i publikacija, koje je objavila njegova izdavačka kuća Aerokomunikacije. Iste možete naručiti preko narudžbenica koje se nalaze uz prikaze knjiga ili telefonom na broj +381 63 650085.

Čedomir Čeda Janić

rođen je 9. oktobra 1934. u Karlovcu. Završio je Filozofski fakultet, grupa za istoriju.
Odrastao je u porodici vazduhoplovaca. U vazduhoplovstvo je ušao kao modelar u Aeroklubu, 1947. Kratko je skakao padobranom da bi se od 1954. ozbiljnije počeo baviti jedriličarstvom. Od 1961. počeo je da leti na motornom avionu a 1962. je završio Školu rezervnih oficira pilota.
Tokom svoje bogate karijere istoričara radio je na mestu kustosa, a zatim i direktora Muzeja vazduhoplovstva. Ostvario je preko 40 tematskih izložbi, samostalno objavio 5 a u saradnji sa drugim autorima 6 knjiga i publikacija, 30-tak naučnih i stručnih radova i preko 260 feljtona i novinskih članaka. Kao autor i konsultant, učestvovao je u snimanju mnogobrojnih dokumentarnih filmova i TV priloga.
Preminuo 3. januara 2013. godine, sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

...

SARADNJA

Ovu prezentaciju osmislio je i izveo Studio Platinum, dugogodišnji saradnik i izvođač Čedinih istraživanja, radova i zamisli, o srpskom, jugoslovenskom i svetskom vazduhoplovstvu, pretočenih u knjige i publikacije koje su pred vama.Ovde možete pogledati opis šire delatnosti i saradnika Studija Platinum.Svima koji su zainteresovani nudimo pomoć u osmišljavanju, oblikovanju i distribuciji njihovog projekta:

Do novog izdanjau 3 koraka

Pomažemo vam u izdavanju knjiga raznovrsnog sadržaja, revija, mapa i vodiča, pravljenim da poduče, informišu i svima nama važne stvari sačuvaju od zaborava. Radimo malo drugačije od ostalih studija i izdavača...

plan & strategija

Nudimo ideje, tražimo i dogovaramo se sa autorima i stručnjacima šta i kako predstaviti, popularizovati...

design & izrada

Nudimo moderan dizaj i oblikovanje odobrenih projekata, lepo pakovanje dobrih ideja...

promocija & plasman

Promovišemo na najprikladniji način realizovane projekte i organizujemo njihov plasman na tržište

TOP